Известие

Collapse
No announcement yet.

Тампони двигател,кой е ляв и десен от снимка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тампони двигател,кой е ляв и десен от снимка

Прочетох доста теми във форума за тампоните на двигателя и в една тема един колега беше качил снимка на тези три тампона (първата снимка).
    Колата е 156 2.4 JTD.
    Аз следователно си направих поръчка от АXM AUTO
    и единия тампон е някак различен от тази на снимката която е качил колегата в една друга тема, както и от сайта на axm auto. Различния тампон е най десният от втората снимка заедно с един дълъг болт.

Тампона с който на първата снимка е най от дясно а на втората снимка е по средата това е тампона на скоростната кутия (заден).

Искам да разбера кой тампон е ляв и кой е десен от втората (синя) снимка, това са тампоните които ми пратиха от AXM AUTO?
    И въобще има ли проблем че единия е различен?
    Attached Files
    Last edited by bombev; d.m.y г., 13:15.

Първоначално публикувано от bombev Покажи съобщение
    Прочетох доста теми във форума за тампоните на двигателя и в една тема един колега беше качил снимка на тези три тампона (първата снимка).
    Колата е 156 2.4 JTD.
    Аз следователно си направих поръчка от АXM AUTO
    и единия тампон е някак различен от тази на снимката която е качил колегата в една друга тема, както и от сайта на axm auto. Различния тампон е най десният от втората снимка заедно с един дълъг болт.

Тампона с който на първата снимка е най от дясно а на втората снимка е по средата това е тампона на скоростната кутия (заден).

Искам да разбера кой тампон е ляв и кой е десен от втората (синя) снимка, това са тампоните които ми пратиха от AXM AUTO?
    И въобще има ли проблем че единия е различен?
    Влез тук http://alfaromeo.in.ua/ или тук http://www.neoriginal.ru/ и си намери кой номера са оригиналните тампони за колата ти.После ги въведи в google и ще видиш кой за каде е
    Last edited by eproHD; d.m.y г., 12:27.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

Ако не си купил ори тампони, по-скоро ще съжаляваш, че си ги сменил....
      ex - 147 16v multijet

Comment

В моя преден десен тампон (от пасажерската страна) имаше 4 килограма олово и целия тежеше към 5-6 кг.Направо щях да го изтърва, като го свалях.Оловото с голям кеф го дадох на един рибар. В новия ми китайски тампон няма олово и тежи около 1-2кг.Предстой да си сваля и преден ляв дано и там има олово.
        Alfa164 T.S 148++ HP
        Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Проверих в EPER, и се оказа
          че този тампон който е с дългия бот (от алумин) е от към страната на пасажера.
          А другият тампон е от към странта на шофьора.
          Attached Files

Comment

Ако не послушате Емзо, то ще се разболеете.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Какви са тези ОРИ тампони за които говорите?

Comment

Какви са тези ОРИ тампони за които говорите?
                ОрГинални😁
                sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

И кои са оригиналните?

Comment

Със сигурност не от евро07, че взех от там задния и сега се чудя кога да отида да ги зацеля с него. С стария си беше мн по-добре. Нов, евтин равно на големи вибрации.
                    sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

аз преди няколко седмици от AXM AUTO си взех този тампон и останах много доволен. Имаше едно много гадно чукане като мина през легнал полицай, но след като смених чукането изчезна.

Сега се надявам като сменя и другите два от първия ми пост да се оправи лашкането на двигателя когато настъпя рязко и отпусна
                      Attached Files

Comment

аз преди няколко седмици от AXM AUTO си взех този тампон и останах много доволен. Имаше едно много гадно чукане като мина през легнал полицай, но след като смених чукането изчезна.

Сега се надявам като сменя и другите два от първия ми пост да се оправи лашкането на двигателя когато настъпя рязко и отпусна
                        Тъкмо като спреш върху новопоставен асфалт, то ще може да го трамбоваш качествено.

И накрая няма да е виновен тъпия конструктор, който обикновено се споменава, или това, че е Алфа да речем, а ще е виновен крайния потребител, заради поставените части.

Оригинална част означава такава, която е произведена за Фиат и опакована в опаковка на Фиат.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Прави са колегите които са ЗА оригинални тампони,аз по едно време бях полудял,двигателят претрисаше при всяко гасне е и смених всички тампони с някакви лайна,сега си плюя брадата че нямах търпение да дочакам оригиналните тампони.Ся когато работи на място все едно съм седнал на върху косачка.Вече съм поръчал правилните .
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

При мен и 4-те ми тампона са смачкани и накъсани.Като дам газ или пък като върна газта , лоста за скорости ми се мести напред назад.Сега съм си купил от моргата и 4-те.Напълних ги с полиуретан и чакам да изсъхат и ще видим какво ще стане ,като ги сложа.
                            Alfa164 T.S 148++ HP
                            Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Да помоля някой да каже как се сменят тези тампони

Comment

Working...
                              X